Ears Wide Open: Bonson Berner

1

bonsonberner

The music of singer-guitarist Lisandro “Pato” Aloi is getting a new life in another hemisphere. The native of Argentina, who formerly played in Siga la flecha and the Panvisual Orientation System, embarked on his new project Bonson Berner a couple of years ago, recording an album in Argentina and at New Monkey Studios in Los Angeles. That album, titled “How Can I Be an Immigrant If I’m in My Planet,” never got a proper United States release until this week – it’s now resequenced, tweaked and titled “Passport,” and it displays the art-rock sensibilities of Aloi, synth player Diego Cuevas, bassist Gustavo Limon and drummer Blair Shotts. Now based in Los Angeles, Bonson Berner’s electro-charged rock bridges the gap between indie-rockers like the National and another well-known band with Argentine bloodlines, Diego Garcia’s Elefant. The first single “Running Days” is as urgent as it is concise.

||| Also: After the jump, watch the video for “Running Days”: